Samsung Geheugen nieuws en informatie!

Dashcams & Bodycams

Belangrijk beeldmateriaal vastleggen op jouw micro SD kaart, privé en zakelijk

Met een dashcam en bodycam kun je alle beelden van de omgeving vastleggen op jouw micro SD kaart

Politie Nederland werkt met verschillende technologie om zichzelf in te dekken en om bewijs te verzamelen. Zo maken ze gebruik van dashcams bij achtervolgingen op de weg. Ook maken ze gebruik van bodycams bij achtervolgingen te voet. Deze bewijzen staan sterk in de rechtszaal als ze veilig opgeslagen staan op bijvoorbeeld een micro SD kaart. Zo is er een onderzoek gestart naar de politiebestuurder van de DSI die op 22 februari 2022 een gijzelnemer in Amsterdam heeft aangereden. De gijzelnemer werd zo met geweld aangehouden. Hierdoor dient er in elk geval een onderzoek gestart te worden door de Rijksrecherche.

Minder agressie en geweld tegen agenten

Ook voor politieagenten is het gebruik van een bodycam erg handig. Zo kunnen alle activiteiten worden opgenomen en opgeslagen op een micro SD kaart.

De bodycam heeft bewezen preventief te werken tegen geweld jegens agenten. De potentiële aanvaller zal een extra keer nadenken voordat hij geweld gebruikt. Dit zal zo zijn omdat alles op beeld wordt gelegd. De bodycams zullen voornamelijk gebruikt worden door:

  • Basisteams
  • Hondengeleiders
  • Bikers
  • Nautische politie

Rekening houdend met de privacyregelgeving mogen de bodycams alleen in openbare gebieden gebruikt worden zowel binnen als buiten. De agent dient ook verbaal te vermelden dat deze videopnames neemt. Er zijn uitzonderingen op de regel als iemand bijvoorbeeld op heterdaad worden aangehouden of als er nood aan de man is. Tijdens deze uitzonderingen mag er gefilmd worden op bijvoorbeeld besloten erven of in woningen. Politie Nederland heeft gekozen voor de T2+ bodycam. Deze heeft geen externe micro SD kaart nodig, maar kan alles kwijt op zijn 64GB interne geheugen.

Bewijslast verzamelen met een dashcam op jouw micro SD kaart

Een dashcam kan handig zijn om situaties vast te leggen in het verkeer op een micro SD kaart. Zo heb je al het bewijs staan op jouw geheugenkaart!

Beeldmateriaal van de micro SD kaart van een dashcam kan gebruikt worden als bewijs in een strafzaak. De beelden op zichzelf zijn echter niet genoeg bewijs, maar het is een goede aanvulling. Hiernaast zou er bijvoorbeeld een getuigenverklaring nodig zijn van degene die de videopname gemaakt heeft. Ook zullen de beelden worden gecontroleerd op authenticiteit. Er zal een controle over deze beelden heen gaan om te kijken of ze niet bewerkt zijn. Ook dingen die buiten beeld vallen kunnen relevant zijn voor de zaak. Binnen het juridisch kader mag de politie zelfs beeldmateriaal van dashcams op de geheugenkaarten vorderen als dit nodig wordt geacht.

Welke dashcam met geheugenkaart is de beste keuze voor mij?

De Nextbase 622GW dashcam is een goede keuze om alle situaties vast te leggen in het verkeerd op jouw micro SD kaart. De geheugenkaarten van Kingston zijn bijvoorbeeld zeer geschikt.

Je wilt dat er zo min mogelijk dingen buiten beeld vallen. Dit is waarom een dashcam met een grote opnamehoek wordt aanbevolen. Neem bijvoorbeeld de Nextbase 622GW dashcam. Deze heeft een redelijke prijs van zo’n €299,-. Deze dashcam heeft een kijkhoek van 140° en hij kan in 4K filmen. Voor de 4K filmfunctie dient er wel gebruik gemaakt te worden van een micro SD kaart met de juiste specificaties. Een hoge schrijfsnelheid is hierbij aanbevolen. Zoals bijvoorbeeld de Kingston Canvas Go! Plus micro SD

De dashcam van Nextbase heeft ook een levensreddende functie; what3words. Deze functie zorgt ervoor dat je positie wordt bepaald via GPS in een vierkant van drie bij drie meter. Deze functie werkt normaal via een dataverbinding, maar bij de Nextbase 622GW zit dit ingebouwd. Wanneer het Emergency SOS-systeem een ongeluk detecteert zal dit een controle proces uitvoeren. Als deze compleet is en er is vastgesteld dat er een ongeluk heeft plaatsgevonden, zal de telefoon als baken fungeren. Dit zal de GPS-locatie, rijrichting en medische gegevens versturen.

Welke micro SD kaart is het best voor mijn dashcam?

De Nextbase 622GW dashcam met geheugenkaarten van het merk SanDisk. Het type High Endurance micro SD kaart is hierbij zeer geschikt voor dashcams en bodycams.

Een dashcam overschrijft data continu. Het is daarom aan te raden om een High Endurance geheugenkaart aan te schaffen. De Nextbase 622GW kan werken met een micro SD kaart van maximaal 128GB. Een goede high endurance geheugenkaart is de SanDisk High Endurance micro SD kaart. Deze geheugenkaarten zijn er speciaal voor ontworpen om vaak overschreven te worden. Deze geheugenkaart van SanDisk haalt tot wel 20.000 uur opnametijd.

Geef een reactie