Samsung Geheugen nieuws en informatie!

Geheugenkaarten, GoPro, Samsung

De GoPro Hero 5 met micro SD kaart: Tijdloos of vergane glorie?

De GoPro HERO 5 is een oude actioncam. Maar met de SanDisk Extreme Pro micro SD kaart is deze nog prima voor alle avonturen.

De GoPro Hero 5 gaat alweer een tijdje mee. Elke kenner was laaiend enthousiast toen de Hero 5 in september 2016 op de markt verscheen. En terecht: De Hero 5 liet zich met zijn voorganger noch zijn oppositie vergelijken.
Inmiddels zijn we enkele jaren verder. De technologie is flink doorontwikkeld sinds de Hero 5 de markt veroverde, zowel op het gebied van actioncams als een micro SD kaart. Wellicht ben je zelf in bezit van een GoPro Hero 5, of zoek je een goede betaalbare actioncam. Is de Hero 5 tijdloos, of is het tijd voor een upgrade?

Type cameraActioncam
Geschikt voorExtreme sport, vloggen, livestreamen
Ondersteuning4K 30FPS, Full HD 60FPS
Aantal Megapixels12 Megapixel
Type beeldscherm2” Touchscreen scherm
VerbindingsmogelijkhedenBluetooth en WI-FI, GPS
Geschikte geheugenkaart1x micro SD kaart UHS-I tot 128GB
Gewicht118 gram
 Extra functiesTime lapse modus
Slow motion modus
Waterdicht tot 10m onder water
Voice control
Quikcapture technologie

Ben je ook benieuwd hoe je met een GoPro camera of smartphone Koningsdag kan herbeleven? Lees dan vooral ook dit artikel!

Wat maakte dit model zo bijzonder in combinatie met een Samsung EVO Plus micro SD kaart?

Om alle avonturen met de GoPro HERO 5 te filmen heb je een geheugenkaart nodig. Bijvoorbeeld de Samsung EVO Plus micro SD kaart.

De GoPro Hero 5 was direct een knaller toen hij de markt betrad. Dat is ook niet zo gek, als je kijkt naar de grote veranderingen tussen de Hero 5 en zijn voorgangers. Zo heeft de GoPro Hero 5 digitale beeldstabilisatie en is hij waterdicht. Ook beschikt de GoPro Hero 5 over spraakbesturing en kun je met de bijbehorende apps je beelden gemakkelijk bewerken en delen. Je neemt met de GoPro Hero 5 gemakkelijk prachtige 4K opnames wanneer je de juiste GoPro micro SD kaart gebruikt, zoals de Samsung EVO plus micro SD kaart. De GoPro Hero 5 was een ware revolutie. De vraag is natuurlijk of deze specificaties, waar iedereen zo lyrisch over was, nog altijd de moeite waard zijn.

De GoPro Hero 5 versus de nieuwste technologie met de SanDisk Extreme Pro micro SD kaart

Alle video's en foto's kunnen gemakkelijk op de SanDisk Extreme Pro micro SD kaart worden opgeslagen.

Natuurlijk hebben er sinds 2016 veel veranderingen en verbeteringen plaatsgevonden als het gaat om actioncams. De modellen van nu, zoals de razend populaire GoPro Hero 9, zijn van veel nieuwe snufjes voorzien die er nog niet waren in 2016. Toch zijn de daadwerkelijke verschillen niet zo gigantisch als je zou denken, met name voor video-opname. De GoPro Hero 5 filmt 4K in 30FPS, de GoPro Hero 9 filmt 4K 60FPS. Voor beeldopname in de hoogste resoluties heb je wel een snelle GoPro micro SD kaart nodig. De digitale beeldstabilisatie van de GoPro Hero 9 is verbeterd, maar ook de GoPro Hero 5 beschikt al over deze technologie. De time lapse en slowmotion modi zijn ook in beide actioncams terug te vinden. Daarnaast zijn beide apparaten waterdicht tot 10m onder water.

Waar wel een groter verschil is ontstaan is bij fotografie. Waar de GoPro Hero 9 een 20MP CMOS sensor heeft, beschikt de GoPro Hero 5 ‘slechts’ over een 12MP CMOS sensor. Dat betekent echter niet dat je foto’s met een GoPro Hero 5 niet adembenemend zijn. Ook de Hero 5 schiet prachtige foto’s.

Welke geheugenkaart is geschikt voor deze actioncam?

De SanDisk Extreme micro SD kaart is geschikt voor de GoPro HERO 5. Hiermee kun jij alle avonturen filmen.

Zoals altijd is het noodzakelijk om een GoPro micro SD kaart te gebruiken om je beelden op te slaan. Zonder micro SD kaart is het onmogelijk om beelden op te nemen met je actioncam. Het is van belang de dat micro SD kaart erg snel is, want met 4K UHD video loopt de buffer van de GoPro natuurlijk erg snel vol. Voor de Hero 5 raden wij de SanDisk Extreme micro SD geheugenkaart aan. Een goed alternatief is de Samsung EVO Plus micro SD kaart of de Samsung Pro Plus micro SD. Onthoud wel dat je GoPro Hero 5 maximaal 128GB ondersteunt.

Is de GoPro Hero 5 nog een goede keuze met een micro SD kaart?

Herbeleef al jouw avonturen met de GoPro camera en geheugenkaart.

We kunnen stellen dat de GoPro Hero 5, ondanks zijn leeftijd, nog altijd een goede keuze is. Als je in het bezit bent van een GoPro Hero 5 zul je erg tevreden zijn met deze actioncam en is een upgrade naar een nieuwer model absoluut geen noodzaak. Ben je opzoek naar een nieuwe actioncam, dan zal de GoPro Hero 5 nog altijd niet teleurstellen!

Geef een reactie