Samsung Geheugen nieuws en informatie!

Geheugenkaarten, GoPro, Samsung

Een timelapse maken met jouw GoPro camera en geheugenkaart

Een timelapse maken met jouw GoPro camera en SanDisk Extreme micro SD kaart is zeer gemakkelijk.

Een zonsondergang in slechts een paar seconden op jouw SanDisk Extreme micro SD kaart

Een timelapse van de zonsondergang met jouw GoPro camera en SanDisk Extreme micro SD kaart. De beelden worden veilig opgeslagen op de geheugenkaart.

Een zonsondergang is een romantisch en mooi moment. In Nederland vindt er echter niet dagelijks een prachtige zonsondegang plaats. Daarom wil je dit met behulp van jouw GoPro camera in een paar seconden kunnen herbeleven! Dit kan met de functie ‘timelapse’ op de GoPro actioncamera. Door het maken van een timelapse van de zonsondergang, kun je deze altijd en overal terugkijken door gebruik te maken van een SanDisk Extreme micro SD kaart! Hiernaast kun je ook andere leuke mogelijkheden met de GoPro proberen, zoals onderwater kunnen fotograferen en maken van video’s. Verder kun je ook met jouw smartphone de GoPro bedienen. Dit kan door de ingebouwde WiFi en bluetooth. Hiermee kun je zelfs zien wat de camera op dat moment filmt. Alles wordt dan automatisch opgeslagen op jouw SanDisk Extreme micro SD kaart

Wil je nou meer lezen hoe je een timelapse kunt maken van een festival? Lees dan de blog over het Awakenings festival!

Drie tips voor het maken van een timelapse video met jouw GoPro voor op jouw micro SD kaart

Een timelapse maken is zeer gemakkelijk met jouw GoPro camera en SanDisk Extreme micro SD kaart.

De eerste tip is gerelateerd aan het selecteren van de juiste interval voor de timelapse. Onder ‘instellingen’ kun je kiezen uit vier intervallen. Er kan gekozen worden tussen 1 foto per 10, 15, 30 of 60 seconden. Deze keuze is ontzettend belangrijk voor hoe de video eruit komt te zien. Deze grootte hangt af van hoelang de video wordt. Maar ook hoeveel beweging er plaatsvindt om vast te leggen op de micro SD kaart. Onthoud dat veel beweging ervoor zorgt dat je videobestand groter wordt. Zorg dus voor genoeg opslagruimte met een geheugenkaart van hoge capaciteit.

De tweede tip is gericht op het stevig bevestigen van de GoPro camera. Met een timelapse kun je de GoPro onbemand laten opnemen. Aangezien er met een timelapse niet continu personen aanwezig zijn, moet de camera wel goed worden bevestigd. Hierdoor kunnen verschuivingen worden voorkomen. Om de GoPro goed te kunnen bevestigen is het gebruik van een statief en tape aan te raden.

Het toevoegen van een extra effect op de timelapse is de derde tip. Door het toevoegen van een zoom of pan effect aan de timelapse zorgt dit voor een mooi bewegend effect. Dit maakt het nog aantrekkelijker om naar te kijken. Deze effecten kun je echter pas nadat de timelapse is opgenomen monteren. Gebruik je een snelle geheugenkaart, dan kun je rechtstreeks vanaf de SanDisk Extreme micro SD kaart monteren.

De beste geheugenkaart voor jouw GoPro camera

De Samsung Pro Plus micro SD kaart is geschikt voor het maken van een timelapse met jouw GoPro camera.

Hoe vervelend zou het zijn dat de GoPro camera tijdens het opnemen van de timelapse zou melden dat de geheugenkaart vol zou zitten. Dit is natuurlijk de nachtmerrie van iedere fotograaf. Hierom is voldoende opslag op jouw geheugenkaart noodzakelijk.

Het type geheugenkaart dat geschikt is voor de GoPro camera is een micro SD kaart. Deze kaart van Samsung zou hierbij een goede keuze zijn. Denk aan de Samsung Pro Plus micro SD kaart. Met een leessnelheid van 160 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 120 MB per seconde is deze geheugenkaart perfect voor de GoPro. Deze geheugenkaart is leverbaar in drie opslagcapaciteiten. Namelijk 128 GB, 256 GB en 512 GB.

Het verschilt wel per GoPro camera hoeveel extra opslagcapaciteit er gebruikt kan worden. Neem bijvoorbeeld de GoPro HERO 9. Deze camera ondersteunt een micro SD kaart tot maximaal 1 TB. In dat geval kun je volop bezig blijven met het maken van een timelapse met de 512 GB variant van de Samsung Pro Plus micro SD kaart.

Geef een reactie