Samsung Geheugen nieuws en informatie!

Samsung

Je studententijd is de mooiste tijd van je leven

Studenten in hun studententijd

Je studententijd is natuurlijk de mooiste tijd van je leven. We hebben het natuurlijk niet over de momenten dat je tentamenstress hebt, maar vooral over het leven buiten de collegezalen. Je hebt nog niet de verplichtingen van het werkende leven, je kan doen wat je wil en af en toe moet je even een tentamen maken. Helaas is het voor sommige studenten lastig om de balans te vinden tussen genieten en studeren. Daarnaast moet je natuurlijk zorgen dat je goed met geld kunt omgaan, aangezien je hier later letterlijk de rekening voor gepresenteerd kan krijgen. Om die reden geven wij een aantal tips om de studententijd de mooiste tijd van je leven te maken.

Studie

Student studeert tijdens studententijd

Als student moet je er natuurlijk voor zorgen dat je je studie goed plant tijdens je studententijd. Dit doe je door naast het feesten en genieten ervoor te zorgen dat al je tentamens haalt. Het klinkt stom, maar niemand heeft zin in een studieschuld, doordat je te druk was met feesten. Zorg er dus voor dat je al je tentamens haalt door alles goed te plannen. Daarnaast is het van belang om een goede back-up te maken, zodat je niet al je verslagen kwijt bent, als bijvoorbeeld je laptop crasht. Het is handig om hiervoor een USB-stick of een geheugenkaart aan te schaffen. Mijn ervaring is dat je hier heel goed een Samsung micro SD kaart voor kunt gebruiken. Zet hier al je bestanden op en zorg er voor dat je niets kwijt raakt. Zo kun je gewoon alles leren en kun je ook al je opdrachten op tijd inleveren.

Bijbaan

Tenzij je ouders alles voor je betalen, kun je het best een bijbaan nemen. Dit is iets simpels zoals een baantje als vakkenvuller of keukenhulp, maar je kan ook iets kiezen wat een beetje bij je opleiding past. Het is in ieder geval belangrijk dat je geld verdient. Nu kun je denken dat je dat niet nodig hebt, omdat je studiefinanciering krijgt, maar hiermee kom je bedrogen uit. Studiefinanciering is namelijk een lening die je na je opleiding met rente terugbetaalt. Het is dus van belang dat je een bijbaan neemt, zodat je je kamer, je collegegeld, je vaste lasten en vooruit, je alcohol kunt betalen. Zorg hiervoor zodat je nooit in de problemen komt, want ome Duo is na je opleiding niet meer zo’n gezellige oom. Het is eerder de oom die je komt straffen en je hier de rekening voor presenteert. Zorg er dus voor dat je geen financiĆ«le problemen hebt, want dit kan nog weleens lastig zijn als je later ene hypotheek probeert te nemen.

Vergeet niet te genieten

Studenten feesten tijdens studententijd

Na al het serieuze gedoe, kun je ook genieten van het studentenleven. Probeer wel gewoon feestjes te pakken en ga gewoon uit. Let er natuurlijk wel op dat je gewoon fit in de collegezaal zit en gewoon je tentamens kunt maken. Verder is het ook aan te raden om op reis te gaan, aangezien je nu nog weleens makkelijk vrij hebt. Geniet dus van je studentenleven, zodat je hier later met een grote glimlach op kunt terugkijken. Natuurlijk moet je hier ook rekening houden met geld en kun je ook niet te veel alcohol drinken en feesten, maar probeer dit natuurlijk wel te doen. Ook zul je rekening moeten houden met je bijbaan, aangezien ook je baas zal verwachten dat je gewoon werkt als je bent ingeroosterd.

Geef een reactie